Üyelikler

Kayıt Süresi

Kayıtlarımız 1 yıllık, 6 veya 4 aylık.

Neden daha az değil? Çankaya Okçuluk, okçuluk sporunu “panayır okçuluğu” mantığından uzakta, belli bir disiplin çerçevesinde ve eğitime son derece önem vererek öğretme amacındadır. Bu hedef ışığında; bedeni hazırlamadan, hareketlerin doğru öğrenildiğine emin olmadan, özellikle Güvenlik Kuralları en başta öğretilmeden ve zihinsel farkındalığı sağlamadan; buraya gelen kişilere geldikleri anda yayı vererek atış yaptırılmaz.

Okçuluk sporuna 51 yılını adamış, milli takımları ve milli takımları çalıştıranları yetiştiren, “Eğiticilerin Eğitmeni” olarak adlandırılan ve Olimpiyatlarda “Uluslararası Hakemlik” yapmış tek Türk Kadın Hakem ünvanına sahip olan Hocamız Macide Erdener’in iki temel amacı vardır; milli takımlara sporcular yetiştirmek ve hobi veya sağlık amaçlı gelen kişilere de bu spordan maksimum faydayı sağlayacakları şekilde okçuluğu öğretmek. Bu amaca eksiksiz ve doğru şekilde ulaşabilmek için; bir sporcunun hem fiziksel hem de zihinsel temelde hazır olabilmesi bir kaç ayı almaktadır.

Eğitim

Macide Hoca, Kissik Lee Hocası gibi; “Ok atmayı bilmeyen kişinin eline ilk günden yayı vermek, o kişiye yapılacak en büyük kötülüktür.” Prensibinin en güçlü savunucularındandır. Zira kendisi bu şekilde okçuluğa başlatıldığı için zararlarını bizzat yaşamıştır.

Eğitim iki aşamadan oluşur:

A. Teorik Eğitim

I.Teorik Eğitim: Cumartesi günü saat 14.00 – 15.00 arasında verilir. Bir hafta boyunca verilen dersler ve hareketler evde ayna karşısında çalışılır. Kollar ve sırt kas ve kemikleri yayı germeye hazırlanır.

II.Teorik Eğitim: Sonraki Cumartesi günü saat 15.00-16.00 arasında verilir. İkinci haftada bir okun atılması için neler yapılmalıdır, bu anlatılır ve bir haftal içinde yapılacak çalışmalar gösterilir.

III.Teorik Eğitim: Üçüncü haftaya tekabül eden Cumartesi günü saat 16.00-17.00 arasında verilir. Sınıfta tek tek ok atışı ile yapılır. O kişinin ok atışı hocamızın kabul edeceği kadar muntazam ise, bu okçu poligon kısmına geçer. Değil ise bir hafta daha çalışması gerekmektedir.

Macide Hocamız, bu eğitimlerle okçuluğu; “21.Yüzyılın Okçuluk Piri” olarak sıfatlandırılan Kisik Lee’nin geliştirdiği Angular Motion Tekniğini “KSL Yönetimi” ile öğretmektedir. Bu yöntemle okçuluğu öğretebilme yetkisine ve diplomasına sahip dünyada sadece 14 tane uluslararası antrenör vardır ve birisi de Hocamız’ dır.

25-7-2015 tarihi itibarı ile Kissik Lee Hoca seçim ile Dünya Okçuluğu, Antrenörler Komitesinin Başına getirilmiştir.

B.  Pratik Eğitim

Teorik eğitimlerini tamamlayan sporcularımız, poligonlara geçerek antrenörlerle birebir çalışarak yavaş yavaş yakın mesafeden atış pratiklerine başlarlar. Sporcularımız her zaman hocalarının denetimi altında atışlarını yaparlar. Güvenlik konusu Çankaya Okçuluk ’da son derece titiz davranılan bir konudur.

Poligonların Kullanımı

Çankaya Okçuluk bünyesinde, Dünya Okçuluk Federasyonu (WA) Standartlarında inşa edilmiş, kapalı ve açık olmak üzere iki tane poligonumuz vardır. Teorik eğitimlerini tamamlamayan sporcularımız poligonlara geçip atış yapamazlar. Poligonların kullanımı pratik eğitimler ile başlar ve üyeliğin bitimine kadar devam eder. Kulübümüze üyeliği olmayan kişilerin ya da sporcuların poligonları kullanmaları güvenlik gerekçesiyle yasaktır. Yine güvenlik gerekçesiyle, sporcu belirli bir seviyeye gelmeden atış yapmak için açık poligonu kullanamaz.

Çalışma Zamanları

Atış Alanı açılış ve kapanış saatleri aşağıdaki gibidir.

Bu saatler arasında sporcularımız istedikleri zaman gelip süre sınırlaması olmadan atış yapabilirler.

Hafta Sonları
10:00 – 12:30 Minikler
14:00 – 18:00 Yıldızlar, Gençler, Büyükler

Hafta İçi
14:00 – 20:00 Tüm Okçular

Malzemeler

Sporcu, atışlara ilk başladığında Kulübümüze ait ahşap yaylar ile atış yapar. Metal yaya ancak belirli bir seviyeye gelindikten sonra geçilebilir. Ahşap yay ve malzemelerini sporcularımıza herhangi bir ücret karşılığı olmadan temin ediyoruz. Ancak; okçuluğu daha profesyonel anlamda düşünen sporcularımız, ya da kendi yay ve oklarına sahip olmak isteyen kişiler, metal yay kullanabilme aşamasına geldiklerinde, hocalarımızın belirlediği ve o sporcuya uygun olan metal yay ve aksesuarlarını, kendileri satın alırlar.

Yarışmalar

Kulübümüze üye olanların lisanları bir ay içerisinde çıkartıldığından bünyemize dahil olan her kişi Kulübümüzün lisanslı sporcusu olur. Eğitimlerini tamamlamış ve çalışmalarıyla yarışmalara katılacak düzeye gelmiş her sporcumuz Federasyon’un veya diğer organizasyonların yaptığı müsabakalara katılabilirler. Bu Yarışmalara topluca Kulüp olarak gidilir. Milli olmak isteyen veya bu sporu boş zamanlarını değerlendirmek için yapan her sporcumuz bu Yarışmalara katılabilir.

Kulübümüzde uluslararası düzeyde bir eğitimle milli sporcular yetiştirmek amacında olan Çankaya Okçuluk’ un bu zamana kadar yetiştirdiği sporcular ulusal veya uluslararası yarışmalarda ciddi başarılar elde etmişlerdir.

Kayıt İçin Gerekli Belgeler

  • 6 tane fotoğraf,
  • 2 tane kimlik fotokopisi,
  • 1 tane “spor yapmasında bir sakınca yoktur” ifadesini içeren Aile Hekimi sağlık yazısı.

Başvuru Formu

    Adınız Soyadınız (gerekli)

    Doğum Yılı (gerekli)

    E-posta

    Telefon (gerekli)

    Notlar

    Güvenlik Kodu (gerekli)

    captcha

    Tesisimizi gezmek ve daha ayrıntılı bilgi almak için sizi Çankaya Okçuluk İhtisas Spor Kulübü’ne bekleriz.