Kisik Lee Hocanın Okçuluk Yaşamı - 18 Ocak 2019

Kisik Lee okçuluğa okul çağlarında başladı. Ancak Güney Kore o yıllarda uluslararası yarışmalara katılmadığı için başarısını sadece yurtiçinde gösterebildi. Kore Kadın Okçuluk Programını 1977 de, Erkek Okçuluk Programını 1978 de başlattı. 1981 yılında Kisik Lee henüz 24 yaşında iken milli takımların baş antrenörlüğüne getirildi ve bu görevini 1997 yılına kadar sürdürdü.

Hoca 1984, 1988, 1992 and 1996 Olimpiyatlarında Güney Kore’ye toplam 8 Altın Madalya kazandırdı.

1997 de Avustralya’ya gitti. 2000 Olimpiyatlarında Simon Fairweather ile Avustralya’yı Erkek Ferdi kategorisinde Olimpiyat Şampiyonu yaptı. Bu Avustralya’nın ilk Olimpiyat Madalyası idi.

2006 da ABD Milli Okçuluk Birliği Başantrenörü olarak çalışmaya başladı. Zamanının önemli bir kısmını bilimsel araştırmalara ayırdı. Çalışmaları: okçuluk tekniği, vücut kontrolü, kasların kullanımı, mental konsantrasyon ve diğer elementler konularını kapsadı.

Kisik Lee, kendisinin antrenörlük yeteneğinin ve başarısının Allah vergisi olduğuna inanır. Şimdi de bu bağışı seminerler düzenleyerek diğer insanlara da vermek istemektedir. Bu seminerler ve kamplar, dünyadaki bütün okçulara ve antrenörlere açıktır.

Rekorun İzleri

Kisik Lee büyük bir olasılıkla, modern okçuluğun lider antrenörüdür. Güney Kore’nin yıllardır baş antrenörü idi ve sayısız Olimpiyatlarda onları başarıya taşıdı.

Sonra 2000 ve 2004 de Avustralya’ya okçuluk tarihlerinde ilk defa, Olimpiyatlarda Ferdi Altın ve Bronz madalyaları kazandırdı.

ABD’nin Başantrenörlüğüne başlayınca, çağımızda muhtemelen en başarılı okçu olan Brady Ellison’u yetiştirdi.

Kisik Lee aynı zamanda Dünya Okçuluğu Antrenörler Komitesinin Başkanıdır. Kisik Lee’nin Başarılı Antrenörlük yaşamı dokuz Olimpiyatı kapsamaktadır ve bu başarısı madalyalarla taçlanmıştır.

Kazanılan Madalyalar

Yarışma Adı  Altın   Gümüş   Bronz 
Olimpiyatlar 8 6 4
Dünya Şampiyonaları 11 8 5

 
Macide Erdener Hocamız, 1989 yılından itibaren Uluslararası Hakem olarak pek çok uluslararası yarışmada görev alırken, çeşitli ülkelerin sporcularını da izleme firsatı bulmuştur. 2000 yılı Sidney Olimpiyatlarında hakemlik yaparken de Avustralya Milli Takımındaki disiplini, ciddiyeti ve tekniklerindeki değişikliği fark ederek bütün bu katkılara Avustralya’ya getirilen Kisik Lee Hocanın sebep olduğunu gözlemlemiştir.